torstai 29. tammikuuta 2009

Eilinen 45 minuuttia


Melkein viikko taas hurahtanut, eikä mitään muuta ole tapahtunut kuin työ. Työ, töitä, töissä, töistä töihin.. Oon syönny taas runsaasti, mutta terveellisesti. Suunnilleen kilo on lähtenyt taas pois, mutta sekin varmaan vaan ton puhistus litkun ansiosta.



Eilen järkytyin siitä lehmä tapauksesta, josta kerrottiin tossa 45 minuutissa. Jos joku ei siis kattonu, ni siinä näytettiin kuvin ja tarkastajan kommentein miten joillain maatiloilla oli kohdeltu lehmiä. Jotkut lehmät oli eläny mahaan asti omassa paskassa, sekä jo kuolleitten lehmän raatojen joukossa.



En oikeesti tajua, että miten tollasta voi tapahtua Suomessa. Kaiken lisäksi ettei kukaan lähistöllä oleva nää ja tee ilmotusta tai vihjettä maatilatarkastajalle. Tossa samassa ohjelmassa oli kyllä että jotkut naapurit myös suojelee naapureitaan, olemalla vaiti tollasista kohteluista huolimatta.



En nähny sitä ihan alusta asti, mutta se järkytti mua. Tuli heti mieleen että pitäsikö alkaa juomaan soijamaitoa ja jättää kokonaan liha pois ruokavaliosta. En tosin oo syöny vuoteen "punastalihaa" eli naudan- ja porsaanlihaa ja käyttäny vaan vapaan kanan kananmunia. Loppu peleissä sillä ei oo mitään vaikutusta. Kanoja tai kananpoikiaki kohdellaan ihan törkeen huonosti silti.



Maailmassa ei oo kyl mitään oikeutta, ihminen tekee just silleen mikä tulee kaikkein helpommaksi, miellyttävämmäksi ja helpoimmaksi tavaksi elää. Kaikelta tältä pahuudelta ummistetaan silmät ja ihmiset jätetään tahallaan epätietoisiksi kaikesta tästä. Toisaalta sen ymmärtää, koska muuten myynti ja kulutus pienisi jyrkästi (ehkä). Useimmat ei kuitenkaan tiedä puoliakaan eläinten kohtelusta ennen lihatiskille päätymistä. Ainoastaan ne jotka haluavat ottaa siitä selvää.



Se maito mua alko kyllä mietityttää..ei olis kiva saada sellasen lehmän maitoa suuhusa joka on ollu tollasessa paikassa.. Toisaalta taas maitoa on kaikessa. Juustot, jugurtit, jäätelöt, suklaa..



No pitää pohtia, kiva tehdä elämä monimutkaisemmaksi. Meikki varastoki pitäis uusia ja valita ei eläin kokeilla testattuaja tuotteita. Netissä on niin kauheita kuvia kaikesta. Hyi että..siinä on sulateltavaa..

1 kommentti:

ღ Crystal kirjoitti...

Minäkin katsoi ni se oli ihan kamala oikeesti. Oon ajatellut maitotuotteiden poisjättämistä ja uuhmama. Nyt ei tee mieli maitoa ollenkaa :|